top of page

Ben jij beschermd tegen de kosten van een - onverwachte - opname in het ziekenhuis?

Dezer dagen is het belang van een goede hospitalisatieverzekering nog maar eens bewezen. Jammer genoeg zijn er heel veel personen opgenomen in het ziekenhuis om behandelingen te ondergaan. Deze behandelingen kosten handenvol geld en daarom willen we er nogmaals op wijzen hoe belangrijk het is om te beschikken over een hospitalisatieverzekering.


Wanneer je wordt opgenomen in het ziekenhuis voor een daghospitalisatie of langdurige opname, dan kunnen de kosten heel erg oplopen.


In België is het wettelijk verplicht om je aan te sluiten bij een ziekenfonds waardoor je via hun al aangesloten bent voor een ziekteverzekering. Helaas dekt een ziekteverzekering niet de volledige medische kosten. Hoge ziekenhuiskosten gaan vaak gepaard met een opname, medische ingreep of behandeling, waarbij je niet weet wanneer deze periode zal eindigen.

De kosten kunnen oplopen tot duizenden euro's waarbij het ziekenfonds maar een gedeelte terugbetaalt. Ons advies: een hospitalisatieverzekering is geen overbodige luxe.


Wie biedt zo'n verzekering aan en wat dekt DEZE?

Op de Belgische markt zijn er verschillende aanbieders. Zij bieden allen verschillende dekkingen en formules aan en daarom is het niet zo vanzelfsprekend om deze te vergelijken. De dekkingen en formules kunnen variëren naargelang de soort polis, zoals: is er een dekking voor een tweepersoons- of eenpersoonskamer? Hoeveel bedraagt het bedrag van het eigen risico dat bij een hospitalisatie wordt gevraagd? Hoelang bedraagt de duur van de ambulante zorgen in het kader van de hospitalisatie? Welke zware ziekten zijn gedekt in het contract? Is er een terugbetalingsplafond?


Om door het bos de bomen te zien en een hospitalisatieverzekering op maat voor jou en je gezin te vinden, kan je best contact opnemen met een makelaar. Jullie kunnen dan jullie behoeften bespreken en berekenen hoeveel de kostprijs hiervoor zal zijn.


Wij helpen je graag verder in deze zoektocht. Je hoeft hiervoor niet langs te komen op kantoor. Je kan ons telefonisch of via e-mail bereiken.


Verzorg jullie!

Team Zakenkantoor Raes-Vermeiren

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page