top of page

Zijn winterbanden verplicht in België bij koud weer?

Winterbanden zijn in sommige Europese landen al een paar jaar verplicht. Denk maar aan onze buurlanden Duitsland en Luxemburg. Ook in bepaalde gebieden in Frankrijk, Italië en Oostenrijk kom je er niet in zonder winterbanden op je auto. Dat het in die regio’s meer sneeuwt of vaker vriest, heeft er natuurlijk veel mee te maken. In België zijn winterbanden niet verplicht. Maar laat je daar niet door tegenhouden. Veiligheid boven alles!

Winterbanden: niet verplicht maar wel aan te raden

Ondanks dat in België winterbanden niet verplicht zijn, is het toch verstandig om winterbanden op je auto te plaatsen. 7 graden of minder: het zijn temperaturen die we bij ons in de winter (en herfst) vaak genoeg optekenen, zeker in Wallonië en de Oostkantons. Bij een temperatuur van minder dan 7 graden behoudt een auto met winterbanden een betere grip op een glad wegdek. Zomerbanden kunnen bij temperaturen onder de 7°C verharden waardoor ze de grip op de weg verliezen.


Met winterbanden kies je voor veiligheid

65 % van de chauffeurs opteert ook in de winter voor zomerbanden. Je trekt toch geen zomerschoenen meer aan wanneer het buiten kouder wordt? Dat principe geldt ook voor je auto. Kies voor je eigen veiligheid (en die van je medepassagiers) en gun je auto winterbanden. Ook al geeft je dit geen garantie in winterse omstandigheden, de kans dat je auto begint te slippen, wordt aanzienlijk kleiner.
Bron: https://www.baloise.be/nl/blogs/winterbanden-verplicht-belgie.html


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page